Memoto filmt ieder moment van jouw leven

Memoto is een bedrijf dat is opgericht door Martin Källström. Via Kickstarter.com heeft hij zijn bedrijf gelanceerd en hij heeft al veel meer geld binnen gehaald dan door de startup werd beoogd. Het doel met Memoto was om 50.000 euro op te halen, maar dit bedrag is al meer dan zes keer behaald. Enthousiasme creëert immers een sneeuwbal effect.

Alles in uw leven op beeld vastleggen dat moet toch kunnen?

Een jaar geleden is Martin op het idee gekomen om een camera te ontwikkelen, deze moest eenvoudig aan de kleding vastgemaakt kunnen worden, zodat deze willekeurige momenten uit het leven kan vastleggen. Het idee is ontstaan uit de passie voor alledaagse belevenissen. De vraag of technisch ook mogelijk zou zijn was snel beantwoord na het zien van de verfijnste SD kaartjes. Dit was voor hem het startsein. Van het een kwam het ander en het kastje waar de lens nu in is geplaatst en waarin de GPS ontvanger en snelheidsmeter zitten is slechts 36 x 36 x 9 mm. Momenteel is er nog geen patent op de techniek, maar de ondernemer wil nog meer ontwikkelen. Hij wil apps voor de iPhone en Android lanceren, deze moeten dan fungeren als foto edit tool, zodat alle snapshots weer bekeken kunnen worden. Dit moet dan aan de hand van locatiegegevens onderverdeeld in categorieën.

De bedoeling van Memoto

Källström hoopt dat hij met zijn apparaatje in kan spelen op de trend van dit moment, social media. In Zweden heeft hij de bekendheid al gehaald. Het prototype moet nu verder ontwikkeld worden en daarvoor is hij verder gegaan met de venture capitalist PassionCapital uit Londen. Källström heeft 500.000 euro aan seed kapitaal binnengehaald. Hier heeft hij een mooi team mee samen kunnen stellen om het product verder te ontwikkelen.

Het verdienmodel van Memoto

Momenteel wordt de camera verkocht op de website van Memoto. Ik hoop dat een groot deel van de ontwikkelingskosten wordt gedragen door de Early Adapters aangezien de prijs nogal fors is voor een “gadget”. Naast de directe verkoop komt er ook een koppeling met een cloudopslagdienst waar een jaar lang gratis gebruikt van gemaakt kan worden. Na een jaar kan er een abonnement op de dienst worden afgenomen. De derde inkomstenbron zal afkomstig zijn van partners die de mogelijkheden van Memoto gebruiken om passende diensten te leveren of producten te ontwikkelen.

Groeipotentie van Memoto

De camera is niet goedkoop, er wordt een bedrag voor gevraagd van 215 euro. Als via Kickstarter wordt besteld, dan krijgen de mensen 30% korting. De camera wordt niet in Nederland gemaakt, maar in Taiwan. De eerste exemplaren worden in februari verscheept naar ons land en kunnen dan aan de eigenaren worden overhandigd. Als dit aanslaat, zullen er zeker meer volgen.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon