auto huren van je buren

auto huren van je buren

Peer-to-Peer is hot. Een schaalbaar platform, waarbij de gebruikers zorgen voor de waarde creatie. Er wordt steeds meer aan het milieu gedacht: innovatie van duurzame auto’s, afval wordt netjes gescheiden en bovendien schakelt iedereen over op groene stroom. Een nieuwe duurzame startup die sinds enkele maanden begint op te bloeien is WeGo. WeGo is een online peer-to-peer platform waar mensen elkaars auto, volledig verzekerd, tegen een bepaald tarief kunnen huren. Eigen auto kapot? Eigen auto te duur? WeGo een kostenbesparend alternatief voor het aanschaffen van een eigen auto. Zodra je een auto nodig hebt kan je dit eenvoudig via de website of app aangeven en binnen de kortste keren rij je in de auto van een ander! Simpel toch?

Het concept

WeGo is een concept dat door Centraal beheer Achmea, Stichting Doen, Gemeente Amsterdam en Slimmer reizen in west is opgezet. Het doel van dit concept is om duurzame mobiliteit te creëren. Door het gebruik van bestaande auto’s efficiënter te benutten kan de productie van nieuwe auto’s omlaag. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar bovendien ook erg bewust voor de portemonnee. Door auto’s samen te delen worden parkeerplaatsen en autogarages minder druk bezet, eindelijk dus weer een plekje op de grachten.

Inchecken, gaan en terugbrengen


Als huurder is het vrij eenvoudig om een auto te lenen. Je schrijft je in via de website en bekijkt het aanbod qua auto’s in de buurt. Zodra je een auto in de buurt hebt gevonden, reserveer je deze en is hij direct beschikbaar vanaf het moment dat je hem wilt lenen. Om toegang te verkrijgen tot de auto kan je vrij eenvoudig inchecken via de WeGo app of via een sms’je. In tegenstelling tot andere peer-to-peer concepten, hoeft de verhuurder hier niet bij aanwezig te zijn en bovendien kan je direct van start, makkelijker kan haast niet!

Wego_printscreen

Verdienen met het verhuren van je auto


Wil je een zakcentje bijverdienen of wil je gewoon bijdragen aan het milieu, dan kan je je als verhuurder opgeven. Verhuurders krijgen gratis een WeGo box geïnstalleerd en kunnen vanaf dat moment direct hun auto aanbieden op de website van WeGo. Het beste, je mag het huurtarief helemaal zelf bepalen. Bovendien is de verzekering volledig geregeld. Zodra de huurder de auto heeft teruggebracht en uitgecheckt heeft krijg je het bedrag direct op je WeGo rekening gestort. Vergeet niet om je auto bij terugkomst te controleren op schade!

Het verdienmodel


Het concept van WeGo is niet alleen goed voor het milieu, er is ook goed geld mee te verdienen. Verhuurders staan namelijk ieder keer een klein percentage van hun verdiensten af aan Wego. Toch moet Wego grote volumes draaien wil het winstgevend zijn. De WeGo box wordt gratis geïnstalleerd, dit bedrag moet dus eerst terugverdiend worden. Zodra er niet voldoende huurders bereikt kunnen worden, wordt het vrij lastig om uiteindelijk ook echt geld te verdienen aan dit concept. Het is dan ook aan WeGo de taak om de verhuurder enthousiast te maken om zoveel mogelijk huurders te werven.

Al met al is WeGo een prachtig concept die niet alleen milieuvriendelijk, kostenbesparend en creatief is, maar ook een lucratief potentieel heeft. Wego heeft dus alles in huis om snel door te groeien.

Ook geld verdienen met je auto?

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon