David van der Meulen en Kurt Hamming, Brown Cow

Op de schouder van een ervaren ondernemer

Kurt HammingBrown Cow is het eerste bedrijf in de serie Startups voor Startups – Startende bedrijven die ondernemers verder helpen. Voor deze serie interviewen wij innovatieve ondernemers die praktische oplossingen vinden voor hedendaagse problemen. Kurt Hamming, oprichter van Brown Cow, trapt af en vertelt over zijn bedrijf.

Wat is Brown Cow?

“Brown Cow is een online platform waarop bedrijven, ondernemers en particulieren specifieke kennis en 30+ jaar ervaring kunnen vinden die zij tijdelijk nodig hebben. Via Brown Cow bieden Seniorexperts – gepensioneerde ondernemers, juristen, financieel experts, accountants, ingenieurs – hun expertise op projectbasis aan”

Vanuit welke beweegredenen is Brown Cow gestart?

“ Met de groeiende vergrijzing komt er veel kennis op straat te staan. Kennis die perfect gebruikt kan worden om ondernemers verder te helpen om ook hun dromen te realiseren. De Senior Experts zijn nog lang niet klaar met werken. Aangezien hun pensioen voor het basisinkomen zorgt, kan de expertise voor zeer gunstige tarieven worden aangeboden. Uit gesprekken met bevriende ondernemers bleek dat er behoefte is aan deze expertise. Vooral het netwerk van de Senior Expert kan een enorme positieve impact hebben”

Hoe heb je Brown Cow kunnen financieren?

“De ontwikkeling van het Online Platform vroeg om een grote investering. Hierbij hebben we gekozen om geld op te halen door middel van Crowdfunding. Door aandelen in het bedrijf te verkopen in pakketjes van € 1000,-  hebben we veel mensen enthousiast weten te maken om bij te dragen aan het behoud  van de Nederlandse Kennis Economie.

Hierbij hebben we gemerkt dat 100 keer €1000,-  binnen halen makkelijker is dan in 1 keer €100.000.

Het bijkomende positieve effect is dat de belangen van de certificaathouders lager zijn. Ze laten je meer je gang gaan en dit zorgt ervoor dat ik als ondernemer ook echt kan blijven ondernemen.”

Aan de ondernemer en de Seniorexpert wordt beiden een fee gevraagd. Nu kan de ondernemer natuurlijk ook via een andere schakel contact zoeken met de Senior Expert.  Hoe zorgen jullie ervoor dat Brown Cow de tussenliggende schakel blijft?

“Eigenlijk gebeurt dit door echt een toegevoegde waarde te zijn voor de Senior Expert. Door middel van ons eigen facturatiesysteem maken we het voor de Senior Expert gemakkelijk om via ons te werken. Daarnaast kan de Senior Expert vanuit eerder uitgevoerde projecten een bepaalde autoriteit opbouwen vanwege de verschillende referenties die zijn geplaatst. Ook hebben we gemerkt dat er behoefte is aan een community, dus organiseren we dagen waar de Senior Experts met elkaar in contact kunnen komen en zo ervaringen uit kunnen wisselen.

Voor de ondernemer willen we een dienst opzetten waarbij we actief opzoek gaan naar Senior Experts die ondernemers verder kunnen helpen. In contact brengen met mensen waarvan je nooit had verwacht dat je ze zou mogen spreken. En door een fee te vragen voor onze diensten, willen we serieuze ondernemers naar ons toe trekken. Ondernemers die echt geloven in hun product of dienst.”

Toekomst plannen?

“ Het voordeel van Nederland is dat je aardig goed onder de radar bezig kunt zijn zonder grote mogelijke concurrenten wakker te schudden ( Lees: Amerika ). We hebben gezien dat het concept werkt en gaan het geld uit de volgende investeringsronde gebruiken voor marketing en de uitrol naar Duitsland.”

https://www.youtube.com/watch?v=c3aOD3c5GGI&rel=0

 

 

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon