Opensource

Maak je al gebruik van opensource? Het is de ideale methode om op de kosten te besparen, zonder aan de andere kant (teveel) in te moeten leveren aan kwaliteit. Opensource kennen we onder andere van Linux, maar is sinds de opkomst van het internet een stuk interessanter geworden. Vandaag de dag kun je onder andere gebruik maken van een gratis CMS om je website of webshop op te bouwen, nog los van de diverse plugins die onder deze licentie worden ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat de investeringen tot een minimum beperkt kunnen blijven, terwijl je gebruik kunt maken van bestaande kennis van duizenden mensen over heel de wereld.

Opensource is gratis

Opensource software is volledig gratis, aangezien er geen sprake is van de ontwikkeling door bepaalde commerciële instellingen. In plaats daarvan kun je gratis gebruik maken van de licenties, ook wanneer je er een commercieel doel mee voor ogen hebt. Uiteraard hangt aan het uitbesteden van opensource projecten wel een prijskaartje.

De kennis van duizenden

Opensource projecten bouwen op de schouders van duizenden talenten, op het gebied van het internet, SEO, websites, design en bijvoorbeeld coderen. Het is de combinatie van al deze kennis die tot geweldige projecten leidt, maar ook vooral de ondersteuning die van grote toegevoegde waarde is. De diverse fora achter de opensource projecten zorgen ervoor dat je kunt rekenen op een goede support, bij problemen of wanneer je er zelf een keer niet helemaal uitkomt. Wat dat betreft is opensource niet alleen gratis en daardoor voor iedereen toegankelijk, je kunt rekenen op de hulp van duizenden mensen om er op een succesvolle manier mee aan de slag te gaan.

Opensource CMS

Een goed voorbeeld van het succes van opensource zijn de CMS systemen waar je vandaag de dag gebruik van kunt maken. Denk aan WordPress en Joomla, maar bijvoorbeeld ook aan Opencart en Magento. Je kunt dankzij deze platformen gratis een blog, een website of een webshop opzetten, zelfs wanneer je nauwelijks technische kennis bezit. Vervolgens kun je gebruik maken van een template, waardoor je opensource website er bovendien op een professionele wijze uitziet. Het is de combinatie van deze elementen die ervoor zorgt dat opensource ook voor jou de moeite van het proberen meer dan waard is.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon