404 fout pagina

Een 404-pagina hoeft niet per se slecht te zijn, je hebt juist de mogelijkheid om daar een positieve draai aan te geven. Op het moment dat je bezoeker een oude webpagina oproept die niet meer bestaat, of een foutje maakt in het intypen van de URL, kun je er met een bijzondere 404-pagina voor zorgen dat er toch een positieve ervaring ontstaat.

Voel met de gebruiker mee

Voel op de 404-pagina in ieder geval met de gebruiker mee. Geef aan dat er wat mis lijkt te gaan, maar leg de schuld niet bij de gebruiker. Geef aan dat je het net zo vervelend vindt dat de pagina niet meer bestaat, of er een fout in de URL zit. Voel mee op de 404-pagina en creëer vervolgens een positieve ervaring, bijvoorbeeld met een afbeelding, een video of een link naar de homepage.

Creëer een ervaring

Creëer een ervaring op de 404-pagina, bijvoorbeeld door een foto of een video te plaatsen. Laat hieruit blijken dat je niet blij bent met het resultaat, of dat je er alles aan wilt doen om de bezoeker toch op een goede manier van dienst te zijn. Verwerk humor in de boodschap, of zorg er op een zakelijke manier voor dat je aan kunt geven dat het verstandig is om het via de homepage nog eens te proberen. De 404-pagina hoeft allang niet meer voor een ‘error’ te zorgen, het is een kans om de gebruikservaring op een positieve manier te benaderen.

Link naar de homepage

Vanuit functioneel oogpunt is het verstandig om op de 404-pagina een link op te nemen naar de homepage. Geef aan dat je de gebruiker daar graag de mogelijkheid biedt om het nog eens te proberen en er daarmee voor te zorgen dat het toch mogelijk is om uit te komen waar hij of zij naar op zoek was. Geef een handige tip mee, of zorg voor een leuke anekdote of quote. Op die manier raak je bezoekers niet kwijt op de 404-pagina, waardoor je de conversie op je website uiteindelijk kunt verbeteren.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon