SEO strategie

Met de juiste SEO strategie voor je website zorg je ervoor dat deze optimaal vindbaar is, waardoor je het aantal bezoekers flink kunt vergroten. Gebruik een handig CMS, zorg voor de juiste on-page optimalisatie en richt je vervolgens op linkbuilding!

Gebruik een CMS

Een CMS bied je de mogelijkheid eenvoudig voor de juiste SEO strategie te zorgen. Je kunt heel eenvoudig de meta-informatie zoals de titel en de descriptie invoeren (de meta-keywords indexeert Google niet langer). Daarnaast houd je eenvoudig het overzicht over je pagina’s en kun je deze online inclusief de juiste HTML-opmaak plaatsen (zonder enige programmeer kennis). Denk onder andere aan het gebruik van H2 en/of H3 tags en laat het aantal keywords in je tekst automatisch tellen. Zorg voor een density (aantal keywords ten opzichte van 100 woorden) van 1 – 3%, afhankelijk van de keywords waar je gebruik van maakt (generiek vs long tail). Generieke keywords zijn algemeen van zin en bestaan uit 1 of 2 woorden (herenhorloge/ autoverzekering), terwijl long tail keywords meer specifiek zijn en bestaan uit meerdere woorden (goedkoop herenhorloge kopen/ voordelige autoverzekering afsluiten).

Laat de keuze voor generieke of long tail keywords afhangen van de manier waarop je doelgroep zoekt. Willen zij meer weten over een bepaald (generiek) product, of zijn ze aan de andere kant op zoek naar een bepaald merk of model hiervan?

On-page optimalisatie

Zorg vervolgens voor de on-page optimalisatie, door je tekst door te lopen en kritisch naar het gebruik van keywords te kijken. Zorg ervoor dat je main keyword in ieder geval terugkomt in de titel, de subkoppen, de eerste alinea en de laatste zin. Vervolgens zorg je voor de juiste density en probeer je het keyword in enkelvoud en meervoud te gebruiken, net als in combinatie met enkele synoniemen. Plaats ook enkele verwante keywords, het liefst met een link naar de relevante pagina’s die je elders op de site hebt staan.

Linkbuilding

Ten derde kun je de juiste SEO strategie vormgeven door je te richten op linkbuilding. Breng in ieder geval interne links aan naar je verschillende pagina’s, zodat je bezoekers steeds door kunnen blijven klikken. Werk daarnaast aan externe links naar je pagina vanaf waardevolle domeinen. Bied de mogelijkheid tot delen via de social media aan en probeer gastartikelen te schrijven, waarin je vervolgens een link op mag nemen naar je eigen website. Je zorgt er op die manier voor dat er links naar je geoptimaliseerde pagina ontstaan, waardoor Google de waarde hoger in zal schatten. Dit zal uiteindelijk leiden tot een hogere positie binnen de zoekresultaten, waardoor je meer bezoekers kunt verwachten.

Hulp nodig bij het inrichten van jouw SEO strategie? 

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon