huisstijl en logo

Het is van groot belang om de juiste huisstijl en een geschikt logo te kiezen. Dit zijn de elementen waar je doelgroep het eerst kennis mee maakt, nog voor je de inhoudelijke boodschap over kunt brengen.

Belang van een professionele huisstijl

Zoals Brand New Telly het uitstekend verwoord is het vooral van belang om Great Advertising aan te bieden, dat werkt immers veel beter dan alleen Great Content. Pas wanneer je de doelgroep in visuele zin weet aan te spreken krijg je de kans om de inhoudelijke boodschap over te brengen. Kies daarom voor de juiste huisstijl en het logo dat past bij de normen en waarden van je bedrijf. Wil je graag zakelijk overkomen, een persoonlijke uitstraling uitdragen of zorgen voor een creatief imago? Houd daar rekening mee in je huisstijl en logo, zodat je hier op de juiste manier gebruik van maakt.

Maak de eerste indruk

Een eerste indruk kun je maar één keer maken, waardoor je logo precies datgene uit dient te stralen wat je over wilt brengen. Je logo staat op je website, op je briefpapier en op je visitekaartje, het komt overal terug. Maak je een goede indruk met je logo? Dan is je doelgroep overtuigd van je professionaliteit, creativiteit of kundigheid en krijg je de kans om meer te vertellen.

Ontwerpwedstrijd voor huisstijl en logo

Een leuke oplossing om veel imput te krijgen voor je logo of huisstijl is het uitschrijven van een challenge voor designers? Een dergelijke ontwerp wedstrijd kan neergelegd worden bij platformen als 99Designs of Brandsupply. Koopt hier een pakket, krijg tientallen ontwerpen toegestuurd van designers over de hele wereld en maak je keuze op basis van het imago dat je uit wil stralen.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon