Hosting voor Startups

Hosting is onmisbaar wanneer je een website wilt lanceren. Het staat voor de plaatsing van je website op een server, die 24/7 in verbinding staat met het internet. Het is als het ware een online adres, waar je de inhoud van je complete website kunt plaatsen. Houd er rekening mee dat afbeeldingen en video’s voor een behoorlijke belasting kunnen zorgen, waardoor je website traag kan worden. Je kunt gebruik maken van Amazon S3 webservices, om de afbeeldingen en video’s extern te hosten en je eigen hostingabonnement daarmee flink te ontlasten.

Online adres

Hosting staat voor het gebruik van een online adres, waardoor bezoekers de mogelijkheid hebben je website te benaderen. Indien je zelf voor de hosting zou zorgen dien je je computer dag en nacht met het internet te verbinden, waardoor het verstandiger is om gebruik te maken van een professioneel hostingbedrijf. Zij hebben speciale servers staan, waarop ze je website plaatsen en in verbinding brengen met het internet. Maak gebruik van een stukje webruimte op een server, of kies voor een eigen server wanneer je een grotere website wilt hosten. Kijk vooral goed naar de snelheid van je hosting, aangezien dat bepaalt hoe snel je website zal laden en hoe gebruiksvriendelijk je website werkt.

Hosting van video’s en afbeeldingen

Het is met name de hosting van afbeeldingen en video’s die het laden van je website traag kan maken. De hoeveelheid data loopt snel op, zeker in vergelijking tot het gebruik van tekst op je website. Je kunt besluiten om een duurder hostingabonnement af te sluiten en er daarmee voor te zorgen dat de verbinding snel genoeg blijft. Het is aan de andere kant ook mogelijk om je video’s en afbeeldingen extern op te slaan, waardoor je de server niet steeds maximaal belast op het moment dat je bezoekers op je website ontvangt.

amazon webservices

Amazon S3 webservices

Je kunt voor je externe hosting onder andere gebruik maken van Amazon S3, een van de webservices van Amazon. Je betaalt alleen voor het dataverkeer dat er plaatsvindt, op het moment dat een bezoeker een afbeelding of video oproept. Je kunt de kosten op die manier goed in de hand houden, terwijl je aan de andere kant kunt rekenen op een snelle website. Je eigen server is alleen verantwoordelijk voor de broncode met de tekst. Hierdoor werkt je hosting razendsnel en bied je je gebruikers een prettige ervaring. Bedrijven als Wetransfer, SmugMug en Netflix werken al tijden met deze service.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon