leapfunder

Heb je een goed idee voor een applicatie of startup en zoek je investeerders? Of wil je zelf investeren in een goed idee wat kan uitgroeien tot een prachtig bedrijf? Dankzij de verschillende Nederlandse platformen kan ook jij investeren in nieuwe initiatieven en wie weet wel een mooi rendement behalen.

SellAnApp

Een van de platformen waar je in Nederland terecht kunt als een investeerder is SellanApp. Je kunt er als bedenker van een App een ‘mockup’ maken. Hierdoor is het voor de bouwers van de App duidelijk hoe jij de App voor je ziet en welke functies je aan wilt bieden. Vervolgens kun je door middel van crowdfunding campagne zorgen voor de middelen die je nodig hebt om de app daadwerkelijk te creëren en te publiceren.

SymBid

Symbid biedt mogelijkheden voor ondernemers en investeerders. Als investeerder kun je al vanaf €20,- voor een klein deel eigenaar worden van een startup. Hierdoor profiteer je dus mee van een eventuele waardestijging.

Ondernemers kunnen op hun beurt hun startup presenteren, de crowd daarmee benaderen en de weg richting groei inzetten. Heb je een lumineus idee voor een bedrijf, of heb je een app in gedachten die de wereld totaal op z’n kop zal zetten? Symbid biedt je de mogelijkheid om investeerders te zoeken, die direct participeren in het aandelenkapitaal van je onderneming.

LeapFunder

Ten derde kun je als investeerder terecht bij LeapFunder, waar je de mogelijkheid hebt om te investeren door middel van een convertible note. Een convertible note is simpel gezegd: “een lening die je uiteindelijk om kunt laten zetten in aandelen op het moment dat de onderneming daadwerkelijk van de grond blijkt te komen”.  Ook onderscheidt Leapfunder zich doordat ontwikkelaars van apps een Memorandum op moeten stellen. Hierin wordt een goed beeld weergegeven van de plannen, een beschrijving van het team gegeven en worden de risico’s beoordeeld en beargumenteerd. Dit zorgt ervoor dat je als investeerder een goed beeld hebt om zo de juiste keuze te kunnen maken.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon