facebook

facebook

De eerste blogpost verdient een bijzondere te zijn. Niet zomaar een startup maar 1 die het toonbeeld is van iedere jongensdroom. 10 jaar geleden wist Mark Zuckerburg aan de haal te gaan met het idee van twee mede Harvard studenten. Wat bedoeld was als een community voor Harvard University zal later uitgroeien tot 1 van de succesvolste bedrijven van de wereld.

Vandaag de dag is Facebook niet meer uit het dagelijkse leven weg te denken. Posts van wat mensen eten, doen of leuk vinden flitsen op de tijdlijn voorbij. Nu Marc Zuckerburg, goed voor 6,9 miljard,  zelf zijn zakken heeft gevuld, is het de tijd voor de aandeelhouders. Dit resulteert in een uitbarsting van irritante reclame. Hier is de schone taak weggelegd voor de programmeurs van Facebook om de reclame af te stemmen op de interesses van de gebruiker. “Dat ik bevriend ben met Piet betekent niet dat ik dezelfde interesses heb als Piet”!

Iemand die naast Marc Zuckerburg goed verdient heeft aan Facebook is Peter Thiel, Co-founder en CEO van Paypal. Hij was de eerste buitenstaande die investeerde in Facebook. Voor een investering van een half miljoen dollar kreeg hij 10,2% van de aandelen. Tijdens de beursgang van Facebook in mei 2012 verkocht Thiel 16,8 miljoen aandelen voor 638 miljoen dollar. In Augustus 2012 kon hij nog eens 396 miljoen bijschrijven.

Hoe je het went of keert, iedere ondernemer zal wel een deel van het succes van Facebook willen ervaren. Bekijk daarom de film “the Social Network” of je hierdoor de nieuwe Marc Zuckerburg wordt, wie zal het zeggen. Het kijkt in ieder geval lekker weg.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon